FOTO: Pixabay

V horkém letním dni nic nepřekoná osvěžující chuť domácí jahodové zmrzliny. Připravili jsme pro vás jednoduchý recept, kterým odzbrojíte celou rodinu.

Jahody jsou právem považovány za nejoblíbenější letní ovoce napříč věkovými kategoriemi. Děti milují jahody nejen pro jejich chuť, ale také pro možnost je nasbírat přímo z keříků. Dospělí zase oceňují jejich všestrannost v kuchyni, ať už jde o přípravu dezertů, smoothie, salátů nebo domácí zmrzliny. Jahody jsou zkrátka symbolem léta a radosti, kterou přináší sezóna čerstvého ovoce.

Začátek července je období, kdy jahodová sezóna dosahuje svého vrcholu. Zralé, sladké a šťavnaté jahody jsou nyní k dostání v nejlepší kvalitě. Teď je právě ideální čas vyrazit na samosběr nebo navštívit farmářské trhy s čerstvým ovocem. Ti šťastnější z vás si jednoduše nasbírají jahody přímo ze zahrádky. Začátek letních prázdnin je také skvělou příležitostí k přípravě různých jahodových pochoutek, ať už jde o marmelády, koláče nebo právě zmrzlinu.

Náš jednoduchý recept vám umožní vytvořit lahodný a krémový dezert, který potěší nejen vaše chuťové buňky, ale zamiluje si ho celá rodina. Připravte si čerstvé jahody a pusťte se do výroby lahůdky.

Suroviny:

Na 6 porcí budete potřebovat: 4 žloutky, 1 vejce, 140 g moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 250 g jahod a 250 ml smetany ke šlehání. Ke zdobení potom 200 gramů čerstvých jahod, 200 ml smetany ke šlehání, oplatky, hrst pistáciových ořechů.

Postup:

1. Žloutky, vejce, moučkový a vanilkový cukr vyšleháme na horké vodní lázni do zhoustnutí. Pak odstavíme z lázně a šleháme do vychladnutí.

2. Smetanu vyšleháme, jahody rozmixujeme a vše dobře promícháme s připraveným vychladlým krémem.

3. Směs naplníme do kovové misky a dáme do mrazničky asi na 4 hodin zmrazit. Pak zmrzlinu vyjmeme a necháme asi 10 minut v chladničce povolit.

4. Do misek dáme nakrájené čerstvé jahody a přidáme kopečky zmrzliny. Vše ozdobíme vyšlehanou smetanou, oplatkou a posypeme nahrubo nadrcenými ořechy.

Zdroj: autorský článek