Palmová fontána v Dubaji je největší na světě. FOTO: Dubai Department of Economy and Tourism

Aktuálně jde o jednu z nejoblíbenějších atrakcí v Dubaji. Láká jak místní obyvatele, tak turisty z celého světa. Palmová fontána je zapsaná v Guinnessově knize rekordů jako největší fontána na světě. Nachází se hned vedle zábavního a restauračního komplexu Pointe, který je nyní nejnovější atrakcí na poloostrově Palm Jumeirah.

Palm Fountain bude má na programu 20 show při pěti různých představeních, která se konají každý den od západu slunce do půlnoci. Při představení návštěvníci slyší širokou škálu oblíbených mezinárodních melodií – od popu až po klasickou hudbu. O kvalitní zvuk se stará celkem 86 reproduktorů po obou stranách fontány. Každá show trvá tři minuty a opakuje se každou půlhodinu. Hlavní proud dosahuje výšky až 105 metrů a při představení se rozsvítí přes 3000 LED světel.

V Dubaji mají největší fontánu na světě. Zdroj videa: The pointe Palm

Vodní plocha, na které se unikátní dílo nachází, přesahuje 14 000 metrů čtverečních. Byla vybudována v mořské zátoce, ve fontáně tedy cirkuluje mořská voda a nemusí využívat žádnou nádrž ani filtrační zařízení. Atrakce je jedinou vícebarevnou fontánou v Dubaji a oslavuje znovuoživení tohoto emirátu.

Zdroj: autorský článek s využitím Dubai Department of Economy and Tourism (DET) a Dubai OFW